onsdag 30 mars 2016

Socialdemokrater och centerpartister vill inte att grannar ska höras i Ängenäsärendet!



Vid byggnadsnämndens senaste sammanträde var åter den kontroversiella nybyggnationen på Ängenäsområdet med på dagordningen. Där blev det nu en votering om ett förslag att grannarna skulle ges tillfälle att framföra sina synpunkter på byggplanerna. Med röstetalet 4-3 röstades ett förslag från Jörgen Eriksson (kim) ner.
De som inte vill lyssna på berörda grannar är Kent Bohlin (s), Johnny Stücken (s), Lars-Olof Andersson (c) och Karin Hilmér (c). För förslaget är förutom Jörgen Eriksson nu också Anette Levin (l) och Ronny Westerlund (m). Dessa tre reserverade sig också mot beslutet att inte höra berörda grannar.

Att frågan åter var med på dagordningen berodde på otydligheter vid nämndens tidigare beslut. Mellerud1 skrev tidigare om den totala förvirring som rådde efter nämndens förra möte, där man kunde undra om nämndens ledamöter varit på samma möte. Som ett resultat av hur protokollet skrivits efter mötet, överklagades beslutet till förvaltningsrätten av Jörgen Eriksson, kommunpartiet.
På grund av otydligheter i det justerade protokollsbeslutet, där beslutsgången saknades, upphäver byggnadsnämnden beslutet. Nämnds beslut om bygglov senareläggs”, stod det i kallelsen till mötet.
Det var också en enig nämnd som beslutade att upphäva beslutet, vilket gör att ett sådant tidigast kan tas vid nästa nämndsammanträde.
Jörgen Eriksson menade att det nu fanns tid att ta del av vad berörda grannar tycker i ärendet. Han gjorde därför ett tilläggsyrkande om detta. Kent Bohlin å sin sida yrkade på att Erikssons yrkande skulle avslås.
För att undvika det tjafs som blev vid det tidigare mötet yrkade Eriksson nu på votering. Nu finns en voteringslista i protokollet. Yrkandena framgår också klart och tydligt, vilket inte heller var fallet senast.
Ärendet väntar nu på ett beslut om sammanslagning av det tre tomterna hos Lantmäteriet och att detta ska vinna laga kraft. Om Lantmäteriet godkänner sammanslagningen och detta beslut inte överklagas, kan beslut fattas vid närmast kommande nämndsammanträde. Dock kan även ett beslut i nämnden också överklagas.
Man kan nog med fog säga att ett ärende som var tänkt att gå som tåget, mer och mer liknar den svenska tågtrafiken, förseningar och inställda avgångar.....

Fotnot: Förvaltningsrätten behandlade aldrig Jörgen Erikssons överklagan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar